joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pestă porcina la Zoo Craiova. Toți porcii, uciși

Este pestă porcină la Zoo Craiova. Doi porci vietnamezi au murit, iar analize au confirmat prezența pestei. Ceilalți porci nu prezinta simptome, dar procedura prevede ca aceștia să fie uciși pentru a elimina focarul. Este vorba despre încă doi porci vietnamezi și 5 mistreți.

Reprezentanții RAADPFL, regia care administrează Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova au precizat că cei doi porci vietnamezi au fost găsiți morți luni.

”În data de 17 mai 2021, angajații Grădinii Zoologice din Craiova au anunțat conducerea RAADPFL Craiova despre faptul că au găsit două cadavre de porci vietnamezi în spațiul special amenajat pentru aceștia. Imediat a fost sesizată Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj pentru efectuarea necropsiei. Rezultatul a confirmat faptul că animalele erau infectate cu pestă porcină africană. Cum la Grădina Zoologică din Craiova mai sunt alte șapte exemplare de porci (doi vietnamezi și cinci mistreți), împreună cu DSVSA Dolj a fost întocmit un plan de măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină”, au declarat reprezentanții RAADPFL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia au mai declarat că astăzi, 19 mai, s-a luat ca măsură eutanasierea porcilor de la Zoo Craiova.

De asemenea, s-a hotărât incinerarea acestora la o unitate autorizată, dar și dezinfecția spațiilor de cazare a porcinelor.

Politica