vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centru de vaccinare drive-thru, deschis în Slatina

Începând de vineri, 14 mai 2021, slătinenii care vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus direct din mașină o pot face fără nicio problemă.

Primul centru de vaccinare de tipul drive-thru din Olt va fi deschis în municipiul Slatina și va fi situat în proximitatea „Parcului Tineretului”, mai exact pe strada „Aleea Eroilor”.

Potrivit reprezentanților Primăriei, centrul va fi deschis trei luni, serurile folosite pentru imunizare fiind Pfizer BioNTech și Johson&Johson.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În aceeași locație va fi amplasat inclusiv un birou de unde toate persoanele imunizate vor primi dovada vaccinării, respectiv certificatul.

Această activitate se va desfășura pe o perioadă de 3 luni zilnic, în fiecare după-amiază iar cetățenii se vor putea vaccina în mașină, fără să fie nevoie de o programare.

Persoanelor care doresc să se vaccineze le vor fi puse la dispoziție atât serul Pfizer cât și serul Johnson&Johnson, cel din urmă necesitând administrarea unei singure doze”, a anunțat Primăria Slatina printr-un comunicat de presă.

Cadrele medicale din incinta centrului se vor ocupa atât de triajul epidemiologic, cât și de etapa post vaccinare, în cazul în care apare vreo reacție adversă severă.

„Această acțiune presupune trei etape respectiv, triajul, vaccinarea efectivă și etapa post vaccinare ce va fi monitorizată în parcarea aferentă parcului sus-menționat. Menționăm faptul că sensul unic de funcționare va fi dinspre strada Artileriei către strada Tunari iar în vederea eficientizării acestei acțiuni, agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare”, au mai transmis reprezentanții municipalității

Politica