luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județele Gorj și Olt, cu câte 2 licee fără niciun candidat promovat la BAC în ultimii 4 ani

În 2023, candidații din 29 de licee de stat n-au promovat examenul național de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educației. În 2022, 20 de unități de învățământ n-au avut niciun candidat care să ia examenul de Bacalaureat, conform sursei citate anterior. În 2021 au fost 22 de astfel de unități de învățământ, iar în 2020 erau 20 de licee fără niciun candidat promovat la bac.

Datele referitoare la numărul liceelor de stat fără niciun candidat care să promoveze examenul au fost transmise senatorului Ștefan Pălărie (USR) de către Ministerul Educației, scrie edupedu.ro

Procentul de reușită reprezintă procentul elevilor care au depășit nota minimă necesară, adică 5 per disciplină, respectiv 6 în total. Acest procent este raportat la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, județele cu câte 2 licee fără niciun candidat promovat sunt următoarele: Alba, Bacău, Buzău, Gorj, Olt și Satu Mare, potrivit datelor Ministerului Educației.

Tot în 2023, în județele Constanța și Harghita sunt 3 unități de învățământ fără niciun candidat care să fi promovat examenul.

Ordinul nr. 6.801 din 12 decembrie 2023, pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular pentru anul școlar 2024-2025, stabilește că liceele care, în sesiunile cumulate din 2023 ale examenului de bac, niciun candidat nu a promovat examenul nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi.

Politica