sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania propune vaccinarea cu Johnson & Johnson pentru toţi adulţii

Germania a decis luni să le propună tuturor adulţilor, pe bază de voluntariat, să fie vaccinaţi cu serul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, vaccin a cărui utilizare a fost restricţionată în mai multe ţări din cauza posibilelor reacţii adverse rare, dar grave.

Mai mult, Germania a decis să nu restricţioneze utilizarea vaccinului Johnson & Johnson la adulții de peste 60 de ani, ci să permită tuturor adulţilor să beneficieze de acest ser după consultarea medicului lor, a declarat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a estimat că în jur de 10 milioane de doze de Janssen, denumirea vaccinului Johnson & Johnson în Europa, vor fi livrat în iunie/iulie în ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această decizie „pragmatică” ar trebui să permită „accelerarea campaniei de vaccinare” în Germania, a subliniat ministrul, adăugând că acele cazuri de tromboză depistate la persoanele care au primit acest vaccin au rămas „foarte rare” în lume.

Puţin peste o treime din populaţia Germaniei a primit până acum o primă doză de vaccin anti-COVID-19 şi 9% a primit două doze, scrie Agerpres.

Ca şi în cazul vaccinului AstraZeneca, mai multe ţări au impus limite de vârstă pentru utilizarea Johnson & Johnson – la persoanele de peste 55 de ani în Franţa, la cele de peste 60 de ani în Italia, în timp ce Danemarca a decis să renunţe la vaccinarea cu acest ser. Alte ţări, precum Islanda, au autorizat utilizarea acestui vaccin fără o limită de vârstă.

Unul dintre marile avantaje ale vaccinului Janssen este că o singură doză este suficientă pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Ambele vaccinuri, bazate pe aceeaşi tehnologie, sunt suspectate că ar provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge, care în unele cazuri este fatal.

Politica