miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Silvian Cristescu: „Sunt convins că sunt jocuri de culise. S-a văzut clar!”

Conducătorii CSU acuză că meciurile din play-off nu se dispută doar pe teren. Cum au reacționat adversarii

În minutul 40 al meciului cu FC Botoșani, Silvian Cristescu a avut o ieșire necontrolată. A coborât din loja patronului, de unde urmărește meciurile oltenilor de pe teren propriu, și a adresat injurii oaspeților de la FC Botoșani.  Amenințându-și cu pumnul adversarii, fostul căpitan al Universității Craiova a fost îndepărtat cu greu, din zonă, de forțele de ordine. Silvian Cristescu nu ocupă vreo funcție în cadrul clubului craiovean, dar este cunoscut ca un apropiat al patronului Mihai Rotaru.
După meci, Cristescu și-a explicat gesturile reprobabile. Inițial a spus că a fost provocat de antrenorul adversarilor: „Domnul Croitoru, soțul antrenoarei, sau antrenorul cu portarii de la Botoșani, ne-a arătat degetul, ne-a făcut semne obscene. Am coborât și au sărit jucătorii de pe banca de rezerve a Botoșaniului. Probabil am greșit și eu, nu trebuia să cobor acolo”, a spus Cristescu.

Fostul căpitan al Universității Craiova a fost întrebat apoi dacă apreciază că există jocuri de culise în play-off-ul Ligii 1.
„Eu sunt convins, s-a văzut clar. Toate deciziile au fost în defavoarea noastră. Nu se mai poate vorbi despre titlu de la meciul cu Clinceni. Singurul nostru obiectiv este să câștigăm Cupa României, dar uitați ce se întâmplă! Celelalte două echipe care se bat pentru titlu au fost favorizate tot timpul, cred că au au 10-15 puncte luate pe greșeli de arbitraj. Ăsta e arbitrajul din România, așa se întâmplă lucrurile. Nu vedeți ce arbitri se dau? O rușine!”, a răspuns Cristescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și președintele formației oltene, Sorin Cârțu, a lăsat să se înțeleagă că suspectează faptul că FC Botoșani ori Clinceni fac jocurile celor de la FCSB. La DigiSport Matinal, Cârțu a spus: „Jucătorii simt pe pielea lor ce înseamnă să joci contra Botoșaniului, contra Clinceniului, contra lui Sepsi și văd și ei alte meciuri, cu atitudini diferite. Câte cartonașe au luat ei la partida cu FCSB de acasă și câte au luat aseară, și roșii și tot ce a fost pe teren aseară? Și jucătorii cât să reziste? E oboseală fizică, se transmite și la psihic, ce să mai? Ce dovadă să faci? Botoșani este întotdeauna mai puternică atunci când joacă împotriva noastră. Poate este pentru ei o bornă așa importantă Universitatea Craiova și atitudinea lor este una războinică. Mereu sunt situații de tipul ăsta. Suntem marcați și noi de ce s-a întâmplat, puteam să nu pierdem, chiar să câștigăm, și așa cum s-a desfășurat”.

Acuzații au preferat calea diplomatică. Astfel, Marius Croitoru a spus despre evenimentele din Bănie: „Sunt tensiuni ale meciului, îl înțeleg pe dânsul, dar eu n-am arătat niciun gest și nu vreau să comentez mai multe despre persoane pe care le respect”.

Politica