Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Scene apocaliptice în India. Cadavrele sunt incinerate în parcuri și pe străzi

Publicat

pe

Situația sanitară din India este în continuare una devastatoare, țara luptându-se cu un al doilea val de infectări cu coronavirus care a dus la niveluri record ale numărului de decese și cazuri noi. Spitalele sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față.

Doar luni, peste 2.700 de persoane și-au pierdut viața după ce au contractat virusul iar marți, India a înregistrat peste 1.000 de noi decese.

Totodată, țara a raportat marți 323.144 de noi cazuri de coronavirus, în ușoară scădere față de ziua precedentă, când a înregistrat un record mondial de peste 352.000 de cazuri în doar 24 de ore.

Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe, potrivit BBC.

Astfel, cetățenii au început să construiască crematorii în parcuri, în parcări și pe străzi pentru a-și putea înmormânta persoanele dragi. Totodată, se caută în continuare locuri în care acest ritual să aibă loc.

Atât de multe trupuri neînsuflețite sunt incinerate în capitala indiană, încât autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosiți la rugurile funerare.

Family members push a stretcher with the body of a victim who died of the Covid-19 coronavirus at a cremation ground in New Delhi on April 26, 2021.,Image: 608027900, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Persoanele care lucrează în crematoriile din New Delhi sunt și ele copleșite. Potrivit unui angajat, dacă până acum incinerau 20 de persoane pe zi, acum numărul a crescut la 60-70 de cadavre incinerate. Practic, de dis de dimineață și până la miezul nopții, crematoriile funcționează non-stop.

Chiar și cu un program prelungit și cu noi spații de incinerare construite, efortul este în continuare unul extrem de intens care arată gravitatea situației cu care India se confruntă.

”Am pierdut numărul”, a afirmat Sanjay, un preot care oficiază slujba unui decedat de COVID-19 într-un crematoriu din New Delhi şi unde din lipsă de spaţiu ceremoniile funerare s-au extins până la parcarea adiacentă.

‘Începem la răsăritul soarelui şi incinerările continuă după miezul nopţii”, a declarat el pentru AFP, privind la flăcări şi grămezi de cenuşă fumegânde care, nu cu mult timp în urmă, erau fiinţe umane ucise de COVID-19, potrivit Agerpres.

Familiile deplâng în tăcere pe marginea drumului într-un cartier defavorizat al capitalei indiene, aşteptând rândul celor dragi decedaţi, înfăşuraţi în cearşafuri albe şi ghirlande de gălbenele.

Sirenele ambulanţelor care transportă decedaţi continuă să sune. Locuitorii clădirilor din apropierea crematoriului resimt mirosul corpurilor carbonizate şi asistă la drama familiilor îndurerate.

Foto: Digi24

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.