Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Doze cu tratament anti-rid, administrate în loc de Pfizer

Publicat

pe

Pfizer Inc. a anunţat că în Mexic şi Polonia au fost descoperite versiuni false ale vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat cu BioNTech.

Flacoanele confiscate de autorități au fost testate de companie, care a confirmat vaccinul fals.

Cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, ei nu au fost afectaţi fizic. Flacoanele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau înscrise numere de lot diferite de cele trimise în ţară şi o dată de expirare greşită, a spus Dr. Manuel de la O Cavazos, ministru al Sănătăţii din statul Nuevo León.

În Polonia, autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-rid reetichetate ca vaccin Pfizer. Din fericire, nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser contrafăcut, în această ţară, scrie observatornews.ro

Compania a avertizat că anonimatul oferit de comerţul electronic va face să crească răspândirea acestui tip de fraudă. Pfizer a declarat pentru CNN că lucrează îndeaproape cu autorităţile, pentru a depista ameninţări aduse lanţului său de distribuţie. De mai multe luni a fost spus că cererea mare de vaccinuri anti-Covid ar putea duce la apariţia de seruri ilegale.

„Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul”, a declarat Lev Kubiak, șeful securității companiei Pfizer. „Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori”.

Dozele false pot fi ușor de distins de cele reale, spun experții, deoarece vaccinul original este vândut doar guvernelor, pentru moment. Cele care se vând pe internet sunt contrafăcute și dăunătoare.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.