vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

HoReCa ar putea funcționa indiferent de rata de infectare dacă își vaccinează angajații

HoReCa ar putea să funcționeze indiferent de rata de incidență dacă toți angajații vor fi vaccinați, potrivit premierului Florin Cîțu.

„Dacă o să avem toate persoanele vaccinate, putem să discutăm să nu mai depindă sectorul HoReCa de rata de incidență. E un scenariu de lucru… Trebuie să vedem cum evoluează cazurile”, a declarat Florin Cîțu miercuri.

Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%, iar reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Cîțu a făcut un apel la mediul privat pentru implicarea în campania de vaccinare. 

„Așa cum am făcut un apel la autoritățile locale, la aleșii locali, chiar și la biserică, aș vrea să fac un apel și la mediul privat și la antreprenori să susțină campania de vaccinare. Cei din HoReCa au fost de acord să ajute la vaccinarea tuturor angajaților din domeniu. Este nevoie de un efort comun și celor din sectorul privat le spun și le cer acest ajutor. Este nevoie de implicarea fiecăruia. Noi vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta și cu centre de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice și este nevoie de acest efort comun pentru a putea redeschide economie de la 1 iunie”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Acesta a dat asigurări că autoritățile nu iau în calcul o carantină generală, după ce Andreea Moldovan a spus că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție – să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu.

Politica