vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plafonul maxim al alocației de hrană din spitale, eliminat

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care elimină plafonul maxim al alocației de hrană din spitale. În schimb, va fi stabilit un nivel minim de 16 lei.

În plus, unitățile sanitare au obligația de a afișa pe site-ul propriu nivelul alocației de hrană, precum și de a transmite aceste informații Ministerului Sănătății.

Proiectul mai stabilește că persoanele diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu, beneficiază de o indemnizaţie lunară de hrană în cuantum de 16 lei/zi pentru adulți și de 15 lei/zi pentru copii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, pentru asigurarea unei alimentaţii corespunzătoare pentru persoanele infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, atât pentru bolnavii internaţi şi instituţionalizaţi, cât şi pentru cei din ambulatoriu, care să asigure eficienţă în tratamentul cu medicamente antiretrovirale, se acordă indemnizaţii lunare de hrană, în cuantum de 16 lei /zi pentru adulți și în cuantum de 15 lei/zi pentru copii.

În prezent, nivelul alocațiilor de hrană din spitale este prevăzut într-o hotărâre de Guvern din anul 2008, notează g4media.ro Aceasta prevede un plafon maxim între 5 și 20 de lei pe zi.

Politica