vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Persoanele vaccinate își pot vizita familiile și prietenii nevaccinați

Persoanele complet vaccinate ar trebui să se simtă libere să-și viziteze familia și prietenii nevaccinați fără restricții, au declarat luni reprezentanții Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Epidemiologul CDC, Tami Skoff, spune că, vizita trebuie limitată la o singură gospodărie în care se află persoane care nu s-au vaccinat, scrie libertatea.ro care citează CNN.

Tot el a afirmat că, întâlnirile „ar putea avea loc în interior, fără mască sau distanțare fizică” dacă membrii familiei vizitate prezintă risc scăzut de boală severă provocată de Covid. De exemplu, bunicii care au făcut vaccinul pot merge în vizită la copiii și nepoții lor nevaccinați, presupunând că nici unul dintre aceștia nu prezintă risc de boală severă, mai spune epidemiologul CDC. Aceasta, deoarece persoanele complet vaccinate sunt mai puțin susceptibile de a avea infecții simptomatice și de a transmite virusul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recomandările se aplică doar persoanelor care sunt complet vaccinate. Potrivit experților în sănătate, o persoană este considerată complet vaccinată după ce au trecut cel puțin două săptămâni de când a fost imunizată cu ambele doze de vaccin sau cu doza unică de la Johnson & Johnson.

Potrivit recomandărilor CDC, toate persoanele, inclusiv cele complet vaccinate, trebuie să evite în continuare locurile aglomerate. De asemenea, persoanele complet vaccinate ar trebui să fie atente atunci când călătoresc și să respecte regulile.

„Nici un vaccin nu este perfect”, a spus dr. Cynthia Ogden de la echipa de intervenție de urgență Covid a CDC. Ea a amintit că, într-un număr mic de cazuri, chiar și persoanele vaccinate complet pot transmite virusul către cele nevaccinate.



Politica