Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Testări medicale gratuite, în Olt

Publicat

pe

Mii de olteni, domiciliați în mediul rural, pot beneficia de diverse testări medicale gratuite, prin intermediul unei campanii ce se va desfășura în perioada următoare.

Caravana „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), ajunge, sâmbătă, în Olt.

Localitățile în care pot fi găsită sunt: Scărișoara – 20 martie, Plăviceni – 21 martie, Dobrosloveni– 4 aprilie.

Cu ajutorul campaniei, oamenii pot beneficia de ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, indice de masa corporală, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge (hemogramă și PSA pentru prostată), ce sunt făcute de medici și studenți la Medicină din București și Craiova.

Locul și orele pentru testări sunt afișate la primărie și în alte puncte importante din fiecare sat. Accesul la testări se face doar pe bază de programare. La intrarea în spațiul de testare se va face un triaj epidemiologic, iar toți cei prezenți, fie medici, fie pacienți, vor respecta regulile de protecție.

Caravana este la a șaptea ediție consecutivă și anul acesta ajunge în zece localități din cinci județe: Vâlcea, Olt, Gorj, Prahova și Ialomița. 

Campania „Nu am făcut destul” este organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Asociația Pacienților Cronici din România (APCR).

„Caravana aceasta a început ca o campanie pentru cancerul de sân, numai că de-a lungul anilor am adăugat atât de multe investigații medicale, pentru că am văzut nevoile oamenilor și dorința lor de a se testa, încât am ajuns să organizăm probabil cea mai complexă caravană din acest moment din țară. Anul acesta adăugăm analize de sânge (hemogramă și PSA) și teste HPV”, transmite Cezar Irimia, președintele FABC.

Totodată, pe lângă testările efectuate, caravana include și o componentă puternică educativă – pacienții primesc informații despre cancerul de sân, cancerul de prostată, cancerul ovarian și melanom, dar și despre importanța efectuării analizelor anuale de sânge. 

Continue Reading