vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de olteni nu și-au încasat șomajul

Peste 130 de cetățeni din Olt nu au primit indemnizația de șomaj de care beneficiază, întrucât nu au fost găsiți acasă de factorii poștali.

Este vorba despre persoanele cărora le sunt virați banii prin intermediul Poștei.

Cu toate acestea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt (AJOFM) a transmis că cei care nu și-au încasat șomajul în ultimele luni pentru că nu au fost acasă, o pot face direct de la sediul instituției. Prin întocmirea unei cereri către AJOFM Olt, din care să rezulte calitatea de beneficiar al indemnizației, oltenii pot solicita recuperarea banilor, potrivit gazetaoltului.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La sfârșitul lunii decembrie, în evidenţele AJOFM figurau 132 de şomeri. Este vorba despre acele persoane care nu au fost găsite acasă de către factorii poştali. În 2020 suma aferentă mandatelor neachitate a fost de 55.744 lei pentru 132 de șomeri”, a precizat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt,.

De asemenea, banii de şomaj neridicaţi pot fi recuperaţi timp de trei ani de la stabilirea drepturilor. După trei ani, drepturile se prescriu, iar banii sunt viraţi la bugetul de stat.

Conform ultimelor statistici, întocmite în luna februarie 2021, județul Olt a înregistrat o rată a șomajului de 5,92 la sută. Procentul presupune astfel un număr de aproximativ 9,500 șomeri, din care peste 4.000 sunt femei.

Iar în ceea ce privește mediul de rezidență, circa 7.200 șomeri provin din mediul rural și aproape 2.300 din mediul urban.

Politica