vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalele de pediatrie din țară, pline de copii infectați cu COVID-19

În spitalele din România există 307 locuri pentru copii infectați cu coronavirus, la nivel național. Dintre acestea, doar 113 mai sunt libere. Vorbim despre 80 de locuri în secțiile Covid și 33 la ATI.

Luni seară, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” locurile destinate copiilor infectaţi cu noul coronavirus erau ocupate.

La Spitalul Marie Curie din Capitală, doar patru locuri mai sunt disponibile la secţia de pediatrie Covid. Iar opt copii aşteaptă rezultatul testului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut şi nou născut de 14 zile care a fost pozitiv, care nu era venit din maternitate, venit de la domiciliu, din familie”, a spus Carmen Murariu, medic epidemiolog Spitalul „Marie Curie”.

Potrivit medicilor, cazurile de COVID apar la copii cu vârste tot mai mici. Din fericire, în cazul copiilor, simptomele sunt uşoare, iar majoritatea nu necesită internare.

De la începutul pandemiei, peste 54.000 de copii din toată ţara, de la bebeluşi la adolescenţi, s-au infectat cu noul coronavirus, scrie stirileprotv.ro

În ultimele două zile, Ministerul Sănătății s-a întâlnit cu autoritățile pentru a decide suplimentarea paturilor în spitale suport Covid. În urma acestor întâlniri, MS a anunțat suplimentarea cu 140 de paturi la secțiile de Terapie intensivă din țară. În plus, vor fi adăugate și 210 paturi pentru terapie intermediară. Anunțul vine după ce ministerul a cerut o serie de măsuri pentru creșterea capacităților de tratare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Politica