vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu la Psihiatrie Craiova. Trei medici au sărit pe geam

Update! Politia a deschis dosar penal pentru distrugere si vatamare corporala din culpa.

Cei trei medici, doctorul de garda si doi rezidenti, care au sarit pe geam au traumatisme usoare la picioare, conform Ministerului Sanatatii. Au ramas internati la Spitalul 1.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, anunță anchetă, în cazul incendiului de la Psihiatrie. O pacientă ar fi dat foc uei saltele cu o brichetă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalitatii, iar la aceasta unitate sanitară, in toate saloanele si pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacienta a dat foc unei saltele. Nu exista victime intoxicate cu fum sau avand arsuri. In schimb, trei medici au sarit de la etajul 1, speriati din cauza fumului. Vom declansa o ancheta ca sa verificam de ce pacienta avea o brichetă asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol.” – a scris pe facebook primarul Craiovei.

Incendiul a avut loc la spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu, anunta ISU Dolj, într-un izolator (rezerva) de la urgentă, aflata la etajul 1 al unitatii spitalicrsti. Trei cadre medicale au sarit pe geam pentru a se salva.

„Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori.
3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital.”-ISU Dolj

____–

Un incendiu a izbucnit în această seară la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Potrivit Ministerului Sănătății, trei cadre medicale și un pacient ar avea nevoie de îngrijiri medicale.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient.”-Ministerul Sănătății

ISU Dolj nu a oferit deocamdată nici un fel de informații.

Revenim

Politica