vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova revine pe Oblemenco! Peluza Sud 97 anunță că va ocupa centrul Băniei!

Ultrașii de la Sud au făcut spectacol la antrenamentul celor de la FCU Craiova înaintea meciului cu Mioveni.

FCU Craiova – Mioveni are o încărcătură aparte, marchează revenirea echipei lui Adrian Mititelu pe stadionul Ion Oblemenco. Gugu și compania au apucat să joace doar în două meciuri din șaisprezecimile de finală ale Cupei României în templul din Bănie, ambele pierdute. De data aceasta, cum Consiliul Local a introdus și posibilitatea disputării meciurilor din Liga a doua pe Oblemenco, se poate spune că astăzi are loc întoarcerea acasă a echipei lui Ovidiu Stângă.
Peluza Sud 97 a marcat momentul, urcându-se pe blocul ruină de la baza de pregătire Aripile, unde a creat o atmosferă incendiară, ultrașii transmițându-le jucătorilor că le vor fi alături în drumul spre Liga 1.
„Cum bine știți, după mulți ani de pribegie, Universitatea Craiova se reîntoarce acasă, pe Ion Oblemenco! Într-o atmosferă în care se simte din ce în ce mai pregnant gândul promovării, marți juveții întâlnesc CS Mioveni. Acestea fiind ipotezele, nu puteam decât să le facem o vizită băieților la antrenamentul din această seară, insuflându-le din entuziasmul nostru pentru meciul de peste 2 zile la care am fi vrut din toată inima să fi putut să luăm parte fizic, în Peluza Sud.
Făceți-ne mândri! Luptați pentru promovare!”, au postat suporterii echipei lui Mititelu.
Mai mult, aceștia au anunțat că vor ocupa centrul Craiovei astăzi, de la ora 17:00: „La ora 17:00, vă așteptăm pe toți pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, pentru a urmări alături de noi, Peluza Sud 1997, meciul Universității Craiova. După mult timp ne reîntoarcem acasă, iar orașul trebuie să vibreze la unison cu cântecele noastre, căci ȘTIINȚA SUNTEM NOI și asta o știe toată lumea! Înainte spre promovare! Toți în negru, toți cu mască!”
După meciul de la Chiajna, încheiat 0-0, Adrian Mititelu jr, ce-i ține locul tatălui la cârma echipei, a comentat astfel revenirea pe Oblemenco: „Este un moment așteptat de foarte mulți ani. Emoționant. Este un lucru normal să jucăm pe Ion Oblemenco, nu este nicio victorie. Orice echipă din Craiova trebuie să joace pe Oblemenco, pe un stadion public. Sper să spargem gheața și să învingem, pentru că am avut două eșecuri în Cupa României în decurs de doi ani. Sper să învingem CS Mioveni și să ne desprindem în campionat. Ar fi fost spectaculos să fie și spectatori în tribune, ținând cont că avem niște fani nemaipomeniți. Acum, sper să se rezolve și problema asta cu pandemia. Sper ca în aprilie, din câte am înțeles, să se dea drumul la o parte din spectatori, să poată să intre pe stadion. M-aș bucura și ar fi un atu pentru noi, să jucăm cu spectatori, pentru că am juca în 12”.
FCU Craiova și CSU Craiova revendică istoria, palmaresul și orașul. Departamentul de imagine al lui Mihai Rotaru a pus mashup-uri publicitare în care anunță că „The City is Ours”. De partea cealaltă, Mititelu a izbutit victoria revenirii pe Oblemenco, iar fanii din Sud au anunțat că vor ocupa Centrul Vechi al Băniei într-o demonstrație de forță.
În altă ordine de idei, ieri, jucătorii celor de la FCU Craiova au împărțit flori craiovencelor în zona Teatrului Național.

Politica