Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Doi poliţişti din județul Gorj, înjuraţi şi umiliţi de un bărbat agresiv

Publicat

pe

Un bărbat cu permisul anulat a fost filmat în timp ce amenința și jignea doi polițiști din judeţul Gorj.  Scena a fost înregistrată video de către unul dintre poliţişti, dar şi de către o altă persoană care se afla în maşina bărbatului agresiv.

Individul adresează injurii polițiștilor și îi provoacă să scoată arma: „Scoate bă pistolul, scoate pistolu”. Acum, bărbatul este cercetat penal pentru ultraj şi ameninţare. Acesta este dispărut, fiind căutat de poliţişti.

„Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, judeţul Gorj, colegii noştri, poliţişti şi jandarmi, fiind ameninţaţi cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei. Bineînţeles, că la vederea acestui om al pădurilor, poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviinţă să se apropie de colegii noştri, să-i ameninţe şi să-i înjure pentru că şi-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos. Şi dacă vă întrebaţi de ce poliţiştii nu au folosit armamentul, vă spunem noi că au evitat să-i pună viaţa în pericol femeii care-l însoţea în maşina de teren pe „academicianul” din imagini şi care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe poliţişti încercând să inducă ideea că aceştia l-ar fi ameninţat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat. Iar în ceea ce priveşte decizia de a nu pleca în urmărire cu „autospecialele” din dotare, în zonele cu teren accidentat, poliţiştii ştiu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetaţi administrativ şi li se impută costul reparaţiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituţiei care au văzut infractori doar la televizor. În prezent, acest individ se ascunde în munţi, în zone greu accesibile şi este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în faţa procurorilor. Acesta este rezultatul reformei din MAI şi a legislaţiei refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea poliţiştilor“, este mesajul postat de sindicatul Europol.

Continue Reading