sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Consiliere psihologică gratuită pentru adolescenți

Consiliere psihologică gratuită pentru tinerii care provin din familii defavorizate. Se întâmplă în Craiova.

Tinerii care trec prin diferite stări afectiv-emoționale, generate de neîncrederea în sine, anxietate ori depresie, pot apela pentru a primi ajutorul de care au nevoie, venit din partea unui specialist.

În luna martie, psihologul clinician Mihail Jianu este dispus să ofere ședințe de psihologie, în mod gratuit, adolescenților craioveni care provin din familii defavorizate și au nevoie de sprijin moral și emoțional. Cu o vastă experiență în lucrul cu oamenii, Mihail este pregătit să asculte povestea fiecărui tânăr care trece prin momente mai puțin plăcute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Vreau să ofer suport psiho-emoțional pentru adolescenți care trec prin perioade dificile, apelând 0740569040.

Numărul poate fi apelat în luna Martie, de la 8:00-23:00 de către adolescenții care trăiesc dezechilibre afectiv-emoționale.

Sunt pregătit pentru a oferi consiliere psihologică gratuită pentru adolescenții din familii defavorizate, conform unor protocoale specifice pentru depresie, anxietate, tentative de suicid, tulburări sexuale, tulburări de comportament, bipolaritate, borderline.

Pentru luna Martie 2021, voi aloca 5 de sesiuni de terapie gratuită.

Selecția cazurilor se va face în funcție de gravitatea diagnosticului și de situația financiară a familiei”, a transmis psihologul Mihail Jianu.

Fiecare adolescent se dezvoltă în mod diferit, iar traumele care nu sunt tratate la timp, riscă să-l împingă pe acesta la acțiuni necugetate.

Potrivit psihologului Mihail Jianu, cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă tinerii sunt legate de lipsa de afectivitate, consumul de alcool, energizante sau droguri, ori cele legate de sexualitate. Totodată, tentativa de suicid pare să fie o opțiune pentru adolescenții dezorientați, care nu beneficiază de niciun fel se sprijin.

Gravitatea diferă de la caz la caz, ședințele telefonice fiind, astfel, punctul de plecare pentru întrajutorarea celor în nevoie.

Politica