duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Israelul introduce Green Pass, un certificat care reduce restricțiile celor care se vaccinează

Israelul a început o relaxare treptată a restricțiilor impuse pe 27 decembrie, după ce aproape 43% dintre cetățeni au primit prima doză de vaccin.

Astfel, centrele comerciale, piețele în aer liber, bibliotecile și muzeele vor putea fi redeschise duminică, se arată într-un comunicat transmis luni de biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Mai mult, cetățenii care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin, ori s-au vindecat de COVID-19, vor intra în posesia unui „Green Pass”, un certificat afișat pe o aplicație a Ministerului Sănătății. Acesta le permite accesul în mai multe locații care se vor redeschide în urma relaxării restricțiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoritățile plănuiseră inițial să lanseze accesul în anumite locații cu „Green Pass”, pe 23 februarie, scrie digi24.ro

În această lună, Israelul este pe cale să administreze rapelul vaccinului la 30% din populația sa de 9 milioane. Autoritățile speră o acoperire de 50% și o redeschidere mai amplă luna viitoare.

Pe de altă parte, Israelul pregătește măsuri drastice pentru cei care refuză vaccinarea. Ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii.

Deși Israelul este țara campioană mondială în materie de vaccinări, în ultimul timp a luat amploare un curent al celor care ezită sau sunt sceptici în privința vaccinării. Oficialii se străduiesc să-i convingă pe oameni să se vaccineze, inclusiv prin combaterea fake news-urilor care se propagă online sau prin diverse stimulente și avantaje acordate.

Oficial, în Israel s-au înregistrat peste 723.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 5.368 de decese.

spot_img
spot_img

Politica