vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începutul primăverii în stare de alertă

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât miercuri prelungirea stării de alertă, iar calcularea incidenței cazurilor se va face în funcție de fiecare focar de Covid19.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021”, specifică articolul 1 al hotărârii CNSU.
În acest fel, România rămâne în stare de alertă, cel puțin până pe 12 martie, păstrându-se toate restricțiile și măsurile de prevenție de până acum. Toate sărbătorile din această perioadă, începând cu 14 februarie, ziua îndrăgostiților, când de obicei localurile sunt pline de tineri, dar și 1 și 8 martie, vor fi tot în umbra restricțiilor pricinuite de prelungirea stării de alertă.
CNSU a propus și includerea focarelor de COVID-19 în calcularea incidenţei privind răspândirea Covid19, acest lucru permițând impunerea unor restricții zonale, poate, mai diferite, în funcție de numărul cazurilor de infestare.
În mare măsurile impuse până acum se menţin. Intre altele s-a decis ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu Covid19 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților săse aplice măsura închiderii cladirii respective pentru 14 zile.
În acelaşi timp pentru elevii sau studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație, se asigură, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază.

Vezi mai jos ce decizii s-au luat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Nica

Politica