vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursuri gratuite de Educație Juridică pentru elevii vâlceni

Elevii vâlceni dornici să urmeze o carieră în domeniul juridic și să se inițieze în studiul legilor încă din liceu vor avea această șansă. Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari” aduce pentru prima dată în Râmnicu Vâlcea cursuri gratuite de Educație Juridică.

 Proiectul a inceput din 13 decembrie 2020 și are, în prezent, 51 de participanți îndrumați în evoluția juridică de către avocatul Pășcuț Sorin Florian.

„În spatele tuturor castigurilor și succeselor realizate în demersurile Consiliului Școlar se află multa munca depusă, cereri trimise și telefoanele date zilnic. În urma Protocolului de Colaborare privind Educația Juridică încheiat în iulie 2017 între Ministerul Justiției, Minsterul Educației Naționale, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Înalta Curte de Casație și Justiție, școlile pot primi asistența unui reprezentant al legii, care are caracter de cadru didactic în cursul orelor desfăsurate, fiind actul care face existența proiectului posibilă. Astfel, reprezentanții elevilor au reușit atât colaborarea cu Baroul Vâlcea, cât și cu Asociația „VeDem Just” pentru acordarea unor manuale de Educație Juridică gratis, transformând Colegiul Național „Alexandru Lahovari” în unul dintre puținele licee din toată țara, cat si singurul liceu din Râmnicu Vâlcea, care acordă aceste cursuri”, informează Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment, cursurile de Educație Juridică prezintă un succes continuu și Consiliul Școlar al Elevilor promite alte proiecte similare în curând precum ore de Educație Financiară: „Urmărim pregătirea elevilor în domeniul economiei. Pe această cale, ne dorim să mulțumim instuțiilor partenere pentru colaborare și dorim să menținem această comunicare”, au mai transmis reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor.

Politica