luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinarea anti-Covid ar putea deveni sezonieră. Experții britanici sugerează o a treia doză, în toamnă

Experții britanici sugerează că ar putea fi necesară și o a treia doză de vaccin anti-covid, în toamnă, pentru a ne feri de noile tulpini ale cornavirusului.

Ba mai mult, se conturează scenariul unei vaccinări anuale, la fel ca în cazul gripei sezoniere. De altfel, Africa de Sud a suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca – după un studiu care sugerează că acest ser ar oferi o protecţie limitată față de varianta de virus dominantă acolo, informează stirileprotv.ro

Experții spun că, pentru a răspunde mai bine noilor mutații ale virusului, vaccinurile pot fi ajustate în câteva săptămâni sau luni, dacă este necesar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Știm că putem produce noi variante de vaccin şi suntem gata să revaccinăm, adică să administrăm o a treia doză de rapel, pentru protecţia naţiunii. Dacă se produc mutaţii ale virusului, trebuie să fim pregătiţi cu noi variante de vaccin”, a spus Nadhim Zahawi, ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie.

Peste 12 milioane de britanici au primit cel puțin o doză dintr-un ser împotriva coronavirusului.

Cei care nu se pot deplasa la centrele de vaccinare sunt vizitaţi de echipe medicale care îi injectează acasă.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare de la Pretoria au fost puse în alertă de un studiu, efectuat pe 2.000 de voluntari, potrivit căruia serul AstraZeneca oferă protecţie minimă împotriva cazurilor ușoare și moderate de Covid-19 provocate de varianta sud-africană. Această tulpină este responsabilă de 90% dintre infectările din Africa de Sud.

Între timp, în Israel, un studiu actualizat arată că vaccinarea este eficientă atât în prevenirea infectării cât și a unor forme serioase de Covid-19. Aproape 40% dintre israelieni au fost deja imunizați, în prezent având acces la ser toate categoriile de populație de peste 16 ani. Potrivit israelienilor, impactul imunizării este categoric după a doua doză.

„Suntem sub o presiune masivă, cu șase secții COVID pline ochi, iar numărul celor spitalizați e în creștere. În principal, avem pacienți tineri, încă nevaccinati, și mai puțin bătrâni. Deja se simte impactul vaccinării”, a mărturisit Dr. Guy Choshen – Manager Corona Unit „Tel Aviv Sourasky Medical Center“.

Chiar dacă a fost ridicată carantina, Israelul nu a redeschis școlile. Sunt indicii că și germanii se pregătesc să prelungească restricțiile și după 14 februarie.

Politica