joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Teste rapide antigen, distribuite școlilor din Olt

Majoritatea școlilor din Olt au fost redeschise, motiv pentru care au fost luate măsuri suplimentare în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice.

20.800 de teste rapide antigen au fost distribuite luni unităților de învățământ din județ, necesare în cazul în care vreun elev sau profesor prezintă simptome specifice virusului, scrie realitateaoltului.ro. Astfel, în situația în care este depistat vreun caz de Covid-19, se vor lua de îndată măsurile necesare, încât restul elevilor și cadrelor didactice să nu fie infectate.

,,În data de 08.02.2021, D.S.P. Olt distribuie 20.800 teste rapide pentru determinarea infecției cu Covid-19 în unitățile de învățământ, conform protocolului de testare rapidă din școli, emis de Ministerul Sănătății”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, testarea elevilor va fi posibilă doar cu acordul părinților, care vor trebui să completeze un formular special. În cazul contrar în care nu există consimțământul dat de părinți, se va lua legătura cu medicul de familie.

Verificarea anti-COVID a elevilor, dar și a profesorilor se va face în cabinetele medicale sau într-un izolator, fiind respectate normele sanitare.

Politica