sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Generalul-roșu, ales șeful comisiei de taifas plătit ATOP

Un loc de taifas plătit din bani publici, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică a județului Mehedinți, o comisie  în care se îmbulzesc să intre toți consilierii județeni că-i rost de lovele în plus,  și-a ales noua conducere, pentru mandatul 2020 – 2024. Consilier județean pentru încă un nou mandat, generalul MAI în rezervă Doru Dumitrescu, om putred de bogat și  pesedist până-n măduva oaselor,  rămâne președinte pentru un nou mandat. El va primi pe lângă pensia MAI colosală de la stat de circa 17.000 de lei lunar,  încă două tipuri de venituri de la stat. Este vorba de indemnizația de consilier județean dar și  o altă indemnizație de la stat în calitate de membru/președinte  ATOP.

De altfel ATOP este o un fel de comisie în cadrul Consiliilor Județene din țară, alcătuită în mare parte din consilieri județeni dar și din șefii  instituțiilor MAI responsabile de ordinea publică și nu numai. ATOP nu are personalitate juridică , nu poate da sancțiuni, ci doar poate trasa  sarcini,  adică vorbe-n vânt. Căci, în mod concret, de ordinea publică răspund Inspectoratele Județene de Poliție, Inspectoratele Județene de Jandarmi, etc care au comanda la șefii lor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și nicidecum la ATOP. Și șefii lor din MAI, specialiștii, le trasează sarcini și îi evaluează  cu adevărat și nicidecum comisia  politică numită  ATOP. Ei bine, toți acești privilegiați care alcătuiesc  inutila  comisie ATOP,  numai ștabi de județ, sunt toți remunerați din bani publici, separat de alte venituri sau salarii ale lor, lucru care este nu numai imoral ci și total păgubos pentru  statul  român.

Doru Dumitrescu, un general roșu putred de bogat, care nu se lasă de politică

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pensionarul MAI Doru Dumitrescu, om care, în mod normal, n-ar avea ce să caute în politică  este un politician putred de bogat . Din declarația de avere dată la începutul acestui mandat de consilier județean reiese că, împreună cu soția, are 8 terenuri agricole și intravilane în localitățile Hinova, Bâlvănești, Poșta  județul Ilfov, Bălăceanca județul Ilfov, Cerna Sat județul Gorj, București, Bâlvănești și iar Bâlvănești. La capitolul clădiri are 2 apartamente în București, o casă în Drobeta Turnu Severin și o altă casă în comuna Bâlvănești.  El scrie că în decembrie 2019 a dat către SC Altrich Residence suma de 33.000 de lei ca fiind drept ,,achitat apartament plus parcare” . Active financiare are cont curent la BRD de 51.527 de lei, depozit bancar la BRD în valoare de 17.500 de euro perioada 2012-2020, tot la BRD mai are un depozit bancar de 103.204 lei perioada 2012-2020 iar la FNI are un număr de 5765 de unități ceea ce înseamnă foarte mulți bani de primit. Generalul pensionar  Dumitrescu declară că a ,,transferat bani fără obligații de restituire”  fiului dumnealui Bogdan Dumitrescu din București, suma fiind de 65.000 de lei. La capitolul venituri e jupân: a obținut 23.704 lei în calitate de consilier al Ministrului Afacerilor Interne în perioada PSD, căci fiind pensionar MAI a deținut și funcția asta politică pentru cine nu știa, de la Casa de Pensii a MAI a primit un venit anual uriaș de 189. 000 de lei, soția dumnealui tot de la Casa de Pensii MAI a primit un venit anual de 70.500 de lei. Nu în ultimul rând, de la CJ Mehedinți, în calitate de consilier județean și de  membru ATOP, că un  membru  ATOP are   bani separat,  în plus, pe lângă indemnizațiile de consilier județean, Doru Dumitrescu,  a mai încasat  un venit cumulat de 30.526 de lei, bani grămadă, pe ușurica, tot de la stat.  Asta în timp ce mulți pesediști de-ai domnului general –politician,  dar și oameni simpli de rând, apolitici, n-au niciun fel de venit și poate n-au nici pâine pe masă…

ATOP, un loc de tăiat frunze la câini, plătit din bani publici

Vicepreședinte la  comisia de tăiat frunze la câini  pe bani publici ATOP Mehedinți,  a fost ales consilierul județean Alin Tiberiu Nicolicea. Consiliul Județean Mehedinți a adoptat Hotărârea prin care este validată noua componență a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică a județului Mehedinți. ATOP are un număr de 17 membri, dintre care 7 sunt membri de drept. De asemenea, dintre cei 10 membri desemnați de către Consiliul Județean, 6 sunt consilieri județeni, 3 sunt reprezentanți ai comunității locale, iar acestora li se adaugă președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu. Cei 6 consilieri județeni desemnați în componența ATOP sunt: Doru Dumitrescu (PSD), Valentin Popescu (PSD), Valentin-Eugen Picioruș (PSD), Alin Tiberiu Nicolicea (PNL), Marian Goșa (PNL), Nicolae Drăghiea (PRO ROMÂNIA). Doru Dumitrescu a fost ales președinte, iar Alin Nicolicea a fost ales vicepreședinte .Ca reprezentanți ai comunității au fost desemnați: Constantin Zimțea, Stelică Zanfiroiu și Adrian Drăghici, alți 3 privilegiați.  Membri de drept ai ATOP Mehedinți sunt subprefectul de Mehedinți – Doina Dobre, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, șeful Poliției de Frontieră din Mehedinți și un reprezentant al conducerii Poliției Locale din Mehedinți.

„Cei aleși sunt oameni responsabili și am convingerea că vor avea o colaborare bună în acest mandat, cu membrii de drept ai ATOP, între care, doamna subprefect, Doina Dobre, șefii structurilor de ordine publică din cadrul MAI, Poliția Locală, membrii comunității și subsemnatul, în calitate de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Le doresc mult succes tuturor și multă inspirație în luarea celor mai bune decizii pentru ordinea publică în județul Mehedinți!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică are următoarele atribuții: contribuie la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, având ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică; sesizează și propune măsuri de înlăturare a deficiențelor din activitatea de poliție; face propuneri pentru soluționarea de către organele de poliție a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; organizează consultări cu membrii comunităților locale și cu organizațiile neguvernamentale cu privire la prioritățile siguranței persoanei și a ordinii publice. Asta pe hârtie, căci, în mod concret, adică în realitate, nu se întâmplă nimic relevant și de substanță, ci doar  bla- bla- blauri și abureli de  justificat niște cheltuieli inutile și substanțiale,  pentru niște privilegiați….

Politica