duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

A fost identificat primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului, în Grecia

Grecia a intrat în alertă după ce autorităţile au anunţat că a fost identificat primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului. Cazul a fost înregistrat la Salonic, al doilea oraş ca mărime al țării, aflat în nord.

Epidemiologii greci au avut o videoconferință duminică dimineață, urmată apoi, după-amiază, de o reuniune extraordinară la Salonic, unde s-au deplasat „de urgenţă” secretarul de stat pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, şi preşedintele Autorității Naționale de Sănătate Publică (Eody), Panagiotis Arkoumaneas, relatează Agerpres. 

Până acum nu au fost date publicităţii detalii despre pacient sau dacă acesta ar fi călătorit recent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Varianta B.1.351 a SARS-CoV-2 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud şi a fost localizată oficial în mai mult de 30 de ţări, însă acesta este primul caz identificat în Grecia, conform autorităţilor.

Potrivit cercetărilor, mutaţia sud-africană a coronavirusului se răspândeşte cu aproximativ 50% mai rapid, iar anticorpii naturali sunt mai puţin eficienţi împotriva acesteia, deşi simptomele sale nu sunt mai severe. În plus, vaccinurile existente par să aibă o eficiență mai scăzută în cazul acestei mutații a coronavirusului.

Grecia are deja cel puţin 66 de cazuri de infectare cu o altă mutație a coronavirusului – tulpina localizată iniţial în Regatul Unit.

Grecia a înregistrat 156.473 de infecţii şi 5.779 de decese de la apariţia COVID-19, la sfârşitul lunii februarie 2020, dar marea majoritate dintre acestea au apărut ultimele trei luni.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica