sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

15% din școlile din România au autorizație de securitate la incendiu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă ca 15% dintre cele peste 26.000 de clădiri în care funcționează unități de învățământ, cămine școlare, cantine și săli de sport ale școlilor dețin autorizație de securitate la incendiu.

„Școlile din România, cele aproape 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate funcționează în 26.471 de clădiri în total. Dintre acestea, 15% au autorizație la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obținere a acestei autorizații, aproape 50% nu necesită, conform legii autorizație. Și sunt 15% care, conform legii, au nevoie de autorizații de securitate la incendiu și nu au această autorizație”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit realitatea.net

Acest număr include căminele, cantinele și sălile de sport, pe lângă imobilele în care se desfășoară actul didactic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorin Cîmpeanu a precizat că aceste clădiri școlare sunt în administrarea autorităților locale și acestea sunt responsabile de obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu.

Ministrul a subliniat că, de la preluarea portofoliului Educației, încearcă să „accelereze” procesul obținerii autorizațiilor de către unitățile didactice care nu le dețin.

Politica