vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Cei mai mulți străini, stabiliți în 2020, sunt vietnamezi, turci, nepalezi și indieni

Anul trecut, județul Olt a asigurat rezidența unui număr de 1183 de cetățeni străini, atât din state europene, cât și din state terțe.

Majoritatea dintre ei sunt din țări precum Vietnam, Turcia, Nepal sau India. Motivele pentru care a fost asigurată șederea lor pe teritoriul României, implicit în Olt, sunt reîntregirea familiei sau angajarea.

 „În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1183 de persoane, dintre care 736 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, și 336 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei”, au transmis reprezentanții Biroului pentru Imigrări al Județului Olt.

Au fost emise 493 permise de ședere, dintre care 479 pentru ședere temporară și 14 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 49 certificate de înregistrare și 9 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene.

Totodată, potrivit unei informări emise de Biroul pentru Imigrări al județului Olt, au fost depistați 18 străini în situații ilegale și au fost emise 5 decizii de returnare.

,,Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 41 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 18 străini în situații ilegale. Pentru 5 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate”, conform Biroului pentru Imigrări al Judeţului Olt.

Politica