vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directoarea Liceului de Arte din Târgu Jiu: „Cum să distrugem arta în orașul lui Brâncuși?”

Profesori, elevi şi părinţi ai acestora de la Liceul de Arte din municipiul Târgu Jiu au protestat în faţa unităţii de învăţământ, ca urmare a unei informații pe care au primit-o și care face referire la desființarea clasei a IX-a de arhitectură.

Directoarea Liceului de Arte din Târgu Jiu, Daria Haidău, a explicat care este situația și speră ca această problemă se fie rezolvată fără desființarea unei clase.

„În urma unei solicitări de la Inspectoratul Școlar Județean Gorj am convocat Consiliul Profesoral la ce clasă de a IX-a vom renunța în anul școlar 2021-2022. Motivarea a fost numărul scăzut de elevi de la nivelul județului Gorj. Cele două sindicate de la nivelul unității de învățământ și-au convocat membrii și au hotărât să își exprime public acest dezacord. S-a realizat o petiție online și un memoriu pe care să-l înainteze Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Nu s-a indicat o specializare. Hotărârea trebuie luată de noi. Nu se pot comasa două specializări, pentru că sunt planuri cadru diferite. La nivelul Liceului nostru avem trei specializări: muzică, arta actorului și arte vizuale cu profilurile de arte plastice și arhitectură. Suntem singurul liceu vocațional de artă din Gorj. Sperăm să se renunțe la această idee mai ales că a fost o concurență mare la cele trei specializări. Au fost chiar și trei elevi pe un singur loc. Cum să distrugem arta în orașul lui Brâncuși. La nivelul județului există o singură clasă de muzică, de arta actorului și o singură clasă de arte vizuale“, a spus Daria Haidău, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica