vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Bode: Concursuri pentru ocuparea de funcţii de conducere în MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi seara, că împuternicirile pe funcţie trebuie să înceteze, vor fi organizate concursuri şi că „în câteva luni aceste lucruri vor fi încheiate”.

Ministrul a susţinut că e decis să demareze organizarea de concursuri pentru funcţiile de conducere din structurile MAI.

„Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister de sus până jos, pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem conducerea la vârful ministerului, secretari de stat, subsecretari de stat, şi, împreună, să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce priveşte managementul lui, şi anume problema împuterniciţilor pe funcţii. Eu sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent”, a afirmat Lucian Bode.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concursurile vor începe concursurile după numirea secretarilor de stat în minister.

„Coaliţia de guvernare va finaliza, cred eu, cel mai târziu săptămâna viitoare toate negocierile, vor fi desemnaţi secretarii de stat, ei vor fi numiţi şi odată ce vom avea funcţională echipa la vârful MAI, vom pune pe masă un plan astfel încât această practică să înceteze”, a precizat ministrul, potrivit Agerpres.

Ministrul a afirmat că există un deficit major de personal în structurile din Ministerul de Interne, arătând că în ultimii cinci ani au plecat 30.000 de persoane din sistem.

Politica