joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beijingul a trecut la testări anale pentru depistarea COVID -19

Un milion de locuitori din Beijing au fost supuși unei metode noi de testare pentru depistarea COVID -19. Acestora li s-au recoltat probe anale, scrie stiripesurse.ro care citează Newsweek. Specialiștii susțin că metoda, deși invazivă, este mult mai eficientă pentru depistarea infecției cu coronavirus.

Astfel de testări au avut loc în districtele Daxing și Doncheng după ce un băiețel de nouă ani a fost depistat cu o tulpină mai violentă a coronavirusului.

Autoritățile sanitare din capitala Chinei au declarat că intenționează să testeze peste două milioane de persoane în 48 de ore. Dintre aceștia, aproximativ 1,6 milioane de locuitori din Daxing urmau să primească teste de anticorpi, precum și tampoane cu acid nucleic pentru gât, nazal și rectal. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tampoane anale sunt folosite de anul trecut, inclusiv în principalul oraș portuar Shanghai. 

„De la începutul focarului de coronavirus, am testat virusul folosind în principal tampoane de gât. Caracteristicile sale sunt comoditatea și viteza, deci este potrivit pentru testarea pe scară largă”, a declarat Li Tongzeng de la spitalul Beijing You’an.

„Testele nazale sunt mai precise decât testele gâtului, dar cele nazale pot fi inconfortabile”. 

Patologul Universității Wuhan, Yang Zhanqiu, a declarat că testele pentru gât și cele nazale au rămas metoda „cea mai eficientă” de testare, și asta pentru că virusul este contractat prin căile respiratorii superioare. 


Politica