vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În orașul lui Brâncuși se dorește desființarea unei clase de arte. Profesorii, elevii și părinții protestează

Profesori, elevi şi părinţi ai acestora de la Liceul de Arte din municipiul Târgu Jiu au început săptămâna cu un protest în faţa unităţii de învăţământ. Această acțiune a venit ca urmare a unei informații pe care au primit-o și care face referire la desființarea clasei a IX-a de arhitectură.

Oamenii implicați sunt supărați nu doar pentru faptul că elevii nu vor mai putea să facă parte din acea clasă, dar și pentru că nu există la un alt liceu din judeţul Gorj cu această specializare.

„Am venit ca să mă alături profesorilor şi elevilor de la acest liceu. Sunt trei clase cu trei profiluri diferite. Aceste specializări nu se mai regăsesc în alte licee din judeţul Gorj. Atunci când se fac aceste tăieri, cred că trebuie întrebaţi părinţii către ce liceu vor să se îndrepte copiii lor. Ce fac copiii care vor să vină către teatru sau arhitectură. Aici este problema, pentru că nu există o altă specializare de acest fel în alt liceu. Aş fi înţeles că tăiem de la acest liceu o clasă, dacă sunt două de teatru. Atunci aş fi înţeles. Ce vor face copiii care s-au pregătit pentru acest liceu. Vorbim de aceste aspecte negative în oraşul lui Brâncuşi care trebuie să promoveze arta“, a spus Adela Vlădoiu, preşedintele Comitetului de părinţi de la Liceul de Artă şi reprezentant în Consiliul de Administraţie, potrivit adevarul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest caz a fost pornită chiar și o petiție online, în care se explică situația în care sunt puți elevii tocmai în orașul lui Constantin Brâncuși.

„Inspectoratul Școlar Județean Gorj a transmis că urmează desființarea unei clase a IX-a, pentru anul școlar 2021-2022 de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Menționăm că această unitate școlară este singura cu profil vocațional de artă din județ, având câte o singură clasă cu specializările: muzică, arte vizuale și teatru.  Tocmai în orașul lui Constantin Brâncuși, desființarea oricărui profil ar însemna că visurile unor copii talentați, care s-au pregătit pentru a urma un liceu de arte, s-ar opri nemaiavând acces la învățământul liceal de profil! Stă în puterea tuturor elevilor, profesorilor și părinților să schimbe acest lucru și să susțină arta în acest județ!”, se menționează în petiție.

foto: adevarul.ro

Politica