vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alt constructor pentru Podul de la Malu Mare

Autoritățile vor alt constructor pentru Podul de la Malu Mare. Lucrările demarate printr-un contract semnat în 2013 sunt departe de a fi finalizate. Zona reprezintă un real pericol atât pentru șoferii care o tranzitează, cât și pentru pietoni.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis firmei SECOL(Societa Edile Construzioni e Lavori S.A.), cea care ar fi trebuit să ducă la bun sfârșit proiectul reabilitării podului de la Malu Mare, o înștiințare de reziliere a contractului.
Societatea și-a suspendat activitatea din motive de „forță majoră” în contextul pandemiei, deși alți constructori și-au continuat lucrările. Constructorul a informat Direcția de Drumuri și Poduri Craiova cu privire la decizia luată încă din martie anul trecut, însă autoritățile nu au fost de acord. Așa că, la finele anului trecut au transmis constructorului o înștiințare de reziliere a contractului.
Potrivit deputatului de Dolj Daniel Gheba (USR), autoritățile vor căuta un nou constructor.
„În urma discuţiei avute între Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Horaţiu Cosma şi Bogdan Bratu, Director General Regional DRDP Craiova, s-a ajuns la o primă înțelegere cu privire la demararea unei noi licitaţii deschise pentru noi constructori ca urmare a continuării reabilitării podului de pe DN 55 Malu-Mare”, a precizat Gheba.
În plus, firma SECOL va trebui să suporte penalități pentru nerealizarea lucrărilor la termen.
Stadiul execuției lucrărilor este undeva la 75%, iar proiectul trebuia finalizat, cu toate prelungirile, până în vara lui 2019.
CNAIR arată că „antreprenorul nu s-a mobilizat în teren, nu a asigurat resursele, utilajele și forța de muncă necesare desfășurării lucrărilor”.
Podul de la Malu Mare trebuia reabilitat în cadrul unu proiect care a vizat reabilitarea DN 55 Craiova-Bechet. Contractul a fost semnat în noiembrie 2013 de DRDP Craiova și SECOL și avea o valoare de aproape 80 milioane lei.

sursa foto: facebook – CraiovaCetateaBanilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica