sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 21 de cazuri noi și 6 decese, înregistrate în Dolj

Șase doljeni infectați cu virusul SARS-CoV-2 au decedat și alți 21 au fost confirmați pozitiv, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de DSP Dolj.

Totodată, rata de infectare cu Covid-19 se situează la 1.29 cazuri/mia de locuitori la nivelul județului, respectiv la 1,86 cazuri/mia de locuitori, în Craiova.

Numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin  a ajuns la 738, iar administrarea celei de-a doua doze nu a fost făcută niciunui cetățean până acum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost descoperite 44 de focare de infecție cu SARS-CoV-2 în urma anchetelor epidemiologice desfășurate. Printre cei care la momentul actual sunt confirmați cu noul coronavirus, se află 1151 de cadre medicale, 112 de jandarmi, 185 de cadre militare, 114 de polițiști, precum și 41 de cadre militare din penitenciar. În rândul cadrelor didactice, conform ultimelor informații, nu au fost descoperite cazuri pozitive de Covid-19, iar printre elevii doljeni, a fost depistat un singur caz.

Pacienții infectați cu virusul Covid-19 sunt internați în spitalele din Dolj, după cum urmează:

·         Spitalul de Boli Infecţioase – 99/94 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 21/19 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –19/6 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 15 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilesti – 9 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 7 din Dolj;

·         Spitalul CF Craiova – 13/11 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 10/9 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 41.

De la începutul pandemiei, 17.504 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 293 au pierdut lupta cu viața, urma infectării și a complicațiilor apărute la nivelul organismului. Totodată, 15.492 de persoane s-au vindecat în urma infecției.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Politica