Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Polițiștii primesc, din ianuarie, un nou spor

Publicat

pe

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că aproximativ 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc, începând din această lună, un spor de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și, respectiv, 7,5%.

Potrivit ministrului, acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual.

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro.

El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Reamintim că mai multe sindicate ale poliției au protestat în ultimele două săptămâni, reclamând înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, în contextul în care zeci de mii de angajați din sectorul privat fie și-au pierdut locul de muncă în pandemie, fie au veniturile scăzute.

Continue Reading