sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden este noul președinte al SUA: „Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței”

Președintele democrat Joe Biden a depus jurământul de credință miercuri în cadrul ceremoniei tradiționale de Inaugurare.

”Este ziua Americii, este ziua democrației, o zi a speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cea a democrației”, a spus Biden în primul său discurs ca președinte.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a amintit că în America au murit mai mulți oameni de COVID decât în cel de-al doilea război mondial și că milioane de locuri de muncă au fost pierdute din cauza pandemiei.

Este nevoie de unitate, a subliniat Biden.

Cu ochii întregii lumi ațintiți asupra Americii, prima zi de mandat prezidențial nu va fi și ultima care va fi urmărită cu atâta atenție, căci Biden a intrat deja în cursa primelor 100 de zile de președinție în care principalul obiectiv este acela de refacere după patru ani de epocă Trump.

Astfel, un prim bilanț al administrației Biden va putea fi făcut pe 30 aprilie, când expiră termenul. Lista de priorități a lui Biden a început deja să fie bifată odată cu cele 17 ordine executive semnate imediat după instalarea la Casa Albă.

Prima sa decizie a fost să introducă obligativitatea purtării măștii sanitare pe proprietatea federală, o decizie care marchează un punct de cotitură în lupta de combatere a pandemiei de coronavirus față de predecesorul său Donald Trump, criticat adesea pentru modul în care a gestionat criza sanitară.

Biden a numit și un coordonator al echipei de la Casa Albă care va gestiona campania de vaccinare, notează hotnews.ro care citează CNN.

Decizii luate în prima zi în Biroul Oval:

  • Introducerea obligativității purtării măștii sanitare, la nivel federal
  • Revenirea în Acordul de la Paris
  • Revenirea asupra deciziei SUA de a ieși din Organizația Mondială a Sănătății
  • Revenirea asupra deciziei lui Trump privind interdicția de intrare în țară pentru cetățenii din țările musulmane

Alte priorități:

  • Imunizarea a 100 de milioane de americani
  • Redeschiderea majorității școlilor americane
  • Adoptarea în Congres a unui plan de relansare economică de 1,9 trilioane de
  • Introducerea unei noi propuneri privind imigrația, cu posibilitatea obținerii cetățeniei

Lista va fi completată cu noi ordine ce vor fi semnate joi și vineri, având ca scop combaterea pandemiei de coronavirus și suportul economic pentru cetățenii americani afectați.

Politica