Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Județul Vâlcea continuă lupta cu focarele de COVID-19

Publicat

pe

10.660 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 178 decese au fost înregistrate în județul Vâlcea de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni. Miercuri dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 123 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 8 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 104 cu forme medii și 11  internate în secția ATI.

În județ erau active 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate ajungea de 7.773 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Vâlcea.

Continue Reading