Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Tabletele primite de elevii din oraşul Rovinari nu sunt funcţionale

Publicat

pe

Elevii din oraşul Rovinari sunt supăraţi pentru că tabletele primite din partea autorităţilor locale pentru desfăşurarea cursurilor online nu sunt funcţionale.

„Îmi vine să le-o trântesc autorităţilor direct în faţă. Nici nu se vede, nici nu se aude. Efectiv nu se poate conecta. Tabletele au venit cu cartelă de internet 4G, dar degeaba, nu funcţionează! Toţi părinţii din clasă sunt revoltaţi şi decişi să le înapoieze. Am stabilit vineri o întâlnire cu doamna învăţătoare să le strângă şi să le ducă înapoi. Le-am primit pe baza de contract de comodat, le avem în custodie, iar mâine, poimâine ne zic că noi le-am stricat. Să se spele cu ele pe cap! Noi nici nu o mai folosim, am pus-o înapoi în cutie!”, a spus mama unui elev din clasa pregătitoare de la Şcoala nr.1 din Rovinari.

Peste 1.200 de tablete au ajuns la elevii din oraşul Rovinari.  Dispozitele au fost achiziţionate prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), Axa prioritară 2. Valoarea contractului de achiziţie s-a ridicat la peste 1 milion de lei, în această sumă fiind inclus şi abonamentul la internet pe o perioadă de 24 de luni, scrie adevarul.ro

„S-a făcut o procedură de achiziţie şi s-au respectat cerinţele impuse de Ministerul Dezvoltării. Am luat 1.209 tablete, oraşul Rovinari fiind printre primele din România care a făcut acest lucru pentru toţi elevii. Dacă nu merge o tabletă sau două din numărul total şi ele au fost schimbate a doua zi sau un părinte nu a reuşit să se conecteze şi trebuie să vină la domnul profesor ca să facă această conectare, mi se pare o pierdere de timp să se discute acest subiect. Asta intră în marja de eroare. Sunt ca şi cum nu ar exista. Am discutat cu doamna director. În afară de cei doi părinţi care şi-au schimbat tabletele, nu au fost alte situaţii. Firma care ne-a livrat nouă a livrat în toată ţara“, a spus Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Continue Reading