joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța testează un milion de elevi și profesori pe lună

Franța vrea să testeze un milion de elevi și profesori pe lună, pentru a depista mai repede infectările din rândul minorilor. Sunt vizați toți copiii mai mari de 6 ani.

Autoritățile franceze au luat această decizie, pentru că tulpina mutantă din Marea Britanie pare să fie mai contagioasă în rândul copiilor decât alte variante ale virusului, chiar dacă această mutație provoacă mai puține forme severe de boală, scrie digi24.ro

Guvernul de la Paris nu are în vedere un nou lockdown, dar a anunțat noi restricţii sociale. Orice loc public va fi închis începând cu ora 18:00, iar persoanele care vor fi surprinse pe stradă după această oră trebuie să-și justifice deplasarea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, premierul francez a anunțat și restricții mai dure la granițele țării pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, călătorii din afara UE vor trebui să prezinte un test negativ de COVID la intrarea în țară și să semneze o declarație pe propria răspundere conform căreia se vor autoizola timp de șapte zile înainte de a reface testul PCR.

 Joi au fost anunțate 21.228 de noi cazuri şi 282 de decese. 

Politica