Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Prima tranșă din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna va ajunge în România miercuri

Publicat

pe

Prima tranșă din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna – al doilea autorizat în Uniunea Europeană, după cel al Pfizer BioNTech – va ajunge în România miercuri. 

Întrebat, la Digi 24, cine decide cu ce tip de vaccin – Pfizer sau Moderna – va fi vaccinată o persoană, medicul Valeriu Gheorghiță a spus că evaluarea se face de către personalul medical din centrele de vaccinare, pentru a fi identificate eventuale contraindicații. Există o diferență între cele două vaccinuri legate de categoria de vârstă – vaccinul Moderna este indicat la persoanele cu vârsta peste 18 ani, iar cel al Pfizer, celor cu vârsta peste 16 ani, astfel că aici va fi făcută clar diferențierea.

Legat de tipul de vaccin care va fi ales pentru vaccinarea unei persoane, medicul a spus că decizia va aparține personalului din centrul de vaccinare, ținând cont de disponibilitatea vaccinurilor pe care o vor avea în centre.

„Trebuie să înțelegem că dozele livrate de Moderna sunt într-un număr incomparabil mai mic, față de dozele livrate prin contractul cu Pfizer, iar din acest punct de vedere nu putem garanta acum că în fiecare centru de vaccinare vor exista cele 2 tipuri de vaccinuri.

Tocmai pentru a diminua la maximum riscul de irosire a dozelor, foarte probabil vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele de vaccinare care au flux ridicat de persoane vaccinate”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.