Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Copilă de 1 an și opt luni, desfigurată de tatăl vitreg

Publicat

pe

O fetiţă de numai un an şi opt luni a fost desfigurată în bătaie de soţul mamei sale. Din cercetări reiese că povestea s-a petrecut într-un sat din comuna Lăpuşata, în luna decembrie. Tânărul a lovit copila în „mod constant” cu palmele şi un „corp dur”, pentru că aceasta nu se oprea din plâns.   

Abia duminică, 3 ianuarie, micuţa a ajuns la spital, unde a fost internată cu răni pe întregul corp, iar în ziua următoare a fost examinată medico-legal. 

Miercuri, 6 ianuarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a unei acţiuni penale faţă de un bărbat de 21 de ani, din Lăpuşata – Vâlcea, pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. 

Primarul comunei în care s-a petrecut fapta, Nicolae Joiţa, a declarat că mama micuţei se căsătorise de puţin timp cu un tânăr de 21 de ani. Fetiţa era rezultatul unei relaţii anterioare. Locuiau împreună cu părinţii băiatului.   

„Ştiu că s-a făcut o anchetă socială, după ce poliţia a fost la faţa locului. S-a întocmit un dosar de cercetare penală. Nu ştiu să fi avut probleme până acum. Nu cunosc situaţia personală. O luase pe fată cu fetiţa mică, s-au certat, nu ştiu ce s-a întâmplat. Când a fost asistenta mea socială acolo, a spus că se înţeleg, că nu sunt probleme, că nu a bătut-o, dar la final, după cercetări, a reieşit altceva. Au situaţie ca lumea, locuinţă cu condiţii, stăteau cu părinţii lui. Până acum, nu am fost sesizaţi de vreun scandal. Am înţeles, din ce mi-a spus asistenta socială, că ar fi avut clavicula ruptă şi o fisură la cap. Iniţial, au negat problema, dar când a venit poliţia s-a complicat treaba. De abia se luaseră.” 

Ancheta penală, efectuată de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea arată că: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în cursul lunii decembrie 2020, inculpatul, în timp ce se afla la domiciliul său împreună cu minora in vârstă de 1 an şi 8 luni (rezultată din relaţia anterioară a soţiei inculpatului), care plângea neîncetat, a exercitat în mod constant acte de violenţă asupra acesteia, cauzându-i leziuni traumatice”, au declarat procurorii vâlceni, potrivit adevarul.ro  

Aceeaşi sursă a mai menţionat şi că: „Minora a fost internată, la data de 03.01.2021, la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, având în vedere că aceasta prezenta multiple leziuni pe întreaga suprafaţă a corpului. La data de 04 ianuarie 2021, minora a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii concluzionând ca aceasta prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin comprimare digito-palmară, precum şi prin lovire cu şi de corp/plan dur, necesitând 40 zile îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor”.

Tatăl vitreg al micuţei maltratate urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Surse apropiate anchetei susţin că există toate şansele ca bărbatul să ajungă după gratii.

Continue Reading