vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Italia menţine restricţiile după sărbători, dar le va relaxa în timpul zilelor lucrătoare

Guvernul italian a decis săptămâna aceasta să menţină restricţiile la nivel naţional pentru a încetini răspândirea noului tip de coronavirus, dar a convenit să relaxeze restricţiile în zilele lucrătoare.

Aceste restricţii urmează să expire marţi, iar miniştrii italieni au convenit să revină la vechiul sistem pe trei niveluri, care permite impunerea de măsuri diferite în regiuni diferite, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, toate barurile şi restaurantele de pe teritoriul Italiei vor trebui să închidă în weekend, iar deplasările dintre localităţi vor trebui reduse la minim.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, guvernul a decis să amâne până lunea viitoare redeschiderea instituţiilor de învăţământ superior la o capacitate de 50%. Unele regiuni, inclusiv Veneto din jurul Venţiei, au decis să amâne redeschiderea pentru 31 ianuarie.

Decizia guvernului italian extinde de asemenea până pe 15 ianuarie interdicţia în vigoare cu privire la circulaţia între cele 20 de regiuni ale Italiei, cu deplasări permise doar pentru a putea ajunge la locul de muncă, pentru urgenţe şi motive de sănătate.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii a amânat redeschiderea staţiunilor de schi la 18 ianuarie, de la 8 ianuarie cum era planificat înainte, subliniind că decizia de închidere a staţiunilor a fost prelungită la cererea guvernatorilor regionali şi la sfatul experţilor în domeniul sănătăţii.

Italia, prima ţară occidentală lovită de COVID-19, a raportat până acum aproape 76.000 de decese cauzate de noul tip de coronavirus începând din februarie, a cincea cea mai mare cifră la nivel mondial.

Politica