vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep disponibilizările la stat. Cîțu a anunțat care sunt primii angajați vizați

Premierul Florin Cîțu a anunțat care vor fi primii angajați de la stat ce vor fi disponibilizați în acest an. Este vorba despre personalul societăților de stat care înregistrează pierderi.

Primul care a implementat strategia cerută de premier este Claudiu Năsui, ministrul Economiei, care a trimis Corpul de control la o instituție din subordinea Ministerului Economiei.

Este vorba de Centrul Național de Învățământ Turistic, instituție care ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism și care a acordat, doar în 2019, salarii medii lunare de aproape 20.000 de lei celor 20 de angajați. În schimb, centrul a elaborat doar două cursuri organizate în ultimul an, care a avut, însumat, doar 30 de absolvenți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook:

”Compania ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat. În realitate, din 2012 până în prezent, compania a organizat trei cursuri de formare și a școlit 47 de persoane.

Compania a avut 20 de posturi in 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie, un lucru foarte important, este de 19.500 lei pe lună. Dacă ne uităm la cheltuielile de personal per individ format, în 2019 suma a fost de 155.570 lei per individ. O sumă colosală.

Evident, nicio companie privată nu și-ar permite asemenea costuri. Ar fi dat faliment demult, dar la stat exista întotdeauna un sac fără fund sau un activ de exploatat ca să eviți falimentul, pe banii contribuabilului”.

Motiv pentru care aceasta ar urma să fie reorganizată, altfel se vor impune și alte măsuri.

Premierul Florin Cîțu își dorește ca toate companiile de stat să fie sub directa observație a miniștrilor, iar dacă aceștia nu le fac profitabile, sunt amenințați cu remanierea, scrie realitatea.net

Politica