vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Se redeschid restaurantele și cafenelele din spațiile închise

În tot județul Vâlcea, începând de azi, 29 decembrie 2020, ora 00:00, va fi permisă reluarea activității restaurantelor și cafenelelor situate la interior, în limita a 30% din capacitatea spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Potrivit hotărârii, adoptate în şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea, se permite şi reluarea activităţii restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, în intervalul orar 06:00 – 23:00 şi fără a depăşi 30% din capacitate, precum şi redeschiderea, tot în limita a 30% din capacitate, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestor operatori economici, programul de funcţionare este în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, şi activităţile din cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte din tot judeţul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, hotărârea mai arată că, în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de reuniuni şi petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, acestea sunt în continuare interzise în toate spaţiile publice şi /sau private deschise şi închise.

Rămân în vigoare măsurile prevăzute în H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, respectiv obligativitatea purtării măştii de protecţiei atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise, interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu excepţia urgenţelor şi a deplasărilor la şi de la locul de muncă (cu declaraţie sau adeverinţă de la angajator), interzicerea constituirii de grupuri mai mari de 6 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie, precum şi respectarea cu stricteţe a normelor de protecţie individuală.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat a spus că, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil şi s-a înregistrat, pentru prima dată în ultimele luni, o incidenţă cumulată la 14 zile de puţin peste 1,5/1.000 de locuitori.

”E adevărat că sunt încă localităţi în care incidenţa este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendinţa este de scădere. Le mulţumesc cetăţenilor judeţului că au înţeles şi au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activităţi şi să relaxam într-o oarecare măsură restricţiile impuse. Fac însă apel la cetăţeni să fie în continuare vigilenţi, să respecte normele de protecţie individuală şi să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricţii vor putea să fie de durată. Cu speranţa că împreună vom depăşi cu bine şi această perioadă, urez tuturor multă sănătate şi cât mai multe împliniri în anul care vine”, a transmis prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Politica