joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensiile speciale ale primarilor se amână cu încă un an

Ministerul Finanțelor a publicat, luni seara, un proiect de Ordonanță de Urgență care urmează să fie adoptată de Guvern, care prevede mai multe măsuri fiscal-bugetare, printre care plafonarea veniturilor bugetarilor, menținerea punctului de amendă la valoarea de 145 de lei și amânarea până în 2022 a pensiilor speciale ale primarilor.

Potrivit proiectului pus în transparență decizională pe pagina de internet a ministerului de Finanțe, în 2021 vor fi plafonate indemnizațiile, sporurile, primele sau alte compensații, indemnizațiile de hrană, precum și indemnizațiile de merit, la valoarea din decembrie 2020.

De asemenea, se plafonează și pensiile parlamentarilor, ale magistraților, cele militare, ale funcționarilor parlamentari sau de la Curtea de Conturi, precum și cele ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensii care nu vor fi indexate cu rata inflației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit textului Ordonanței de Urgență, Executivul prelungește mai multe măsuri luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, se prelungește scutirea de TVA până la 31 decembrie 2022, pentru livrarea de vaccinuri și de dispozitive medicale pentru diagnostic în vitro (kituri de testare) COVID-19, precum și pentru serviciile strâns legate de livrările de astfel de vaccinuri și dispozitive. 

De asemenea, Guvernul a decis să acorde vouchere de vacanța, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021, scrie Digi24.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de guvern de luni, că salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie și că în 2021 ținta guvernului este să se încadreze într-un deficit bugetar de 7%.

Politica