sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Când începe vaccinarea, în Olt

Conducerea SJU Slatina a anunțat că a fost pregătit atât spațiul, cât și personalul medical, pentru demararea procedurii de vaccinare anti-COVID în județ, care ar putea începe pe 4 ianuarie.

În Slatina, Centrul de vaccinare al Spitalului de Urgență va funcționa în fostul spațiu al Secției de Psihiatrie, situat pe strada Drăgănești, potrivit olt-alert.ro. În ceea ce privește vaccinarea, dozele vor putea fi administrate la începutul lunii viitoare, asta după ce vor ajunge la timp în Craiova, urmând apoi să fie trimise în Olt.

„Teoretic, eu, din punct de vedere al infrastructurii, în două zile aș putea să dau drumul la activitate. Nu depinde, însă, numai de mine, trebuie să ni se aducă vaccinul. Vaccinul cred că ajunge pe 29 sau 30 în țară. Depinde, apoi, când ajunge vaccinul în regiunea noastră, la Craiova. Ca să beneficieze toate unitățile medicale de vaccin, trebuie să ne punem de acord să începem toți deodată. Și, ca să nu avem surprize, să fie totul pus la punct, pentru că vaccinul trebuie utilizat imediat ce vine, am vorbit cu doamna Elena Ioniță (șefa Direcției de Sănătate Publică Olt – n.r.), s-a luat legătura și cu colegii mei de la Spitalul Corabia, Spitalul Caracal și așa mai departe, am căzut de acord ca, dacă totul decurge bine, să începem activitatea de vaccinare în data de 4 ianuarie”, a declarat Dan Stana, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a precizat că au fost făcute demersuri și în cazul pregătirii personalului medical, astfel încât întreg procesul de vaccinare să se deruleze fără dificultăți.

,,Legat de Centrul de Vaccinare, am resursa umană, azi am făcut ultimele retușări. Astăzi, medicul Cătălin Pătru, epidemiologul nostru, care este și responsabil în centrul de vaccinare, a făcut o instruire la ora 10.00 cu asistentele medicale și cu medicii care vor participa la această acțiune. Eu pot să asigur o tură, însemnând doi medici, doi registratori medicali care au intrat deja în legătură cu reprezentanții STS-ului, cinci asistenți medicali și un îngrijitor de curățenie. În privința personalului nu era treaba mea, mie mi s-a cerut să asigur spațiul, dar am zis că, având în vedere personalul nostru medical existent, este bine să ne asumăm și acest important rol”. Astfel, dacă a doua tură de vaccinuri ajunge la timp în Craiova, respectiv pe 30 decembrie, județul Olt va fi pregătit să-și imunizeze o parte din cadrele medicale, care s-au înscris pentru vaccinare. ,,[…] doctorul Pătru va centraliza toate catagrafiile, toate tabelele pe care le-a primit de pe secții cu personalul ce a optat să se vaccineze și se va începe programarea. Dar, repet, trebuie să rămână definitivă data începerii vaccinării care, așa cum am mai spus, depinde de data la care vaccinul va ajunge în țară și, apoi, în regiunea noastră”, a conchis managerul SJU Slatina.

Campania de vaccinare anit-COVID a început în România duminică dimineață. Noi vaccinuri anti-COVID-19 vor sosi în România în data de 29 decembrie (în București, Cluj și Timișoara), și în 30 decembrie (în Brașov, Constanța, Craiova și Iași), prima tranșă fiind distribuită cadrelor medicale.

Andreea TIGOIANU

Politica