vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franţa: program pilot de educaţie financiară în şcoli generale

În Franţa, a fost lansat un program experimental de educaţie financiară în cîteva şcoli generale. Obiectivul pe care şi-l propune Ministerul Învăţămîntului, la iniţiativa Băncii Franţei, este ca elevi de 13 ani să înceapă să se familiarizeze cu noţiuni cum ar fi împrumut, rată, dobîndă, chirie, şi aşa mai departe.

Programul a fost lansat în 2016 sub numele de „Strategie naţională de educaţie financiară.” Nu este exclus ca el să fie accelerat în contextul acestei pandemii pentru că anii următori nu vor fi uşori pentru multă lume. În mai toate statele se acumulează o datorie publică absolut colosală, mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, multe sectoare şi-au redus activitatea, nu vor putea redemara ca înainte de pandemie şi vor fi penalizate încă timp de multă vreme.

Este important, în aceste condiţii, ca încă de la vîrsta de 12 sau 13 ani copiii să înţeleagă ce înseamnă un salariu, ce înseamnă să gestionezi banii acordând prioritate nevoilor esenţiale, cum ar fi hrana, ce înseamnă să faci un împrumut la bancă sau ce se întâmplă atunci cînd contul tău este descoperit, scrie rfi.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica