luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Militarii, sprijin pentru DSP Dolj

Cadrele militare din Dolj s-au mobilizat pentru a interveni în vederea sprijinirii Direcție de Sănătate Publică Dolj, în lupta cu noul coronavirus. 23 de militari din județ au fost astfel delegați, pentru a ajuta personalul DSP în preluarea apelurilor telefonice, în înregistrarea și centralizarea datelor despre pacienți în programele speciale și, totodată, vor fi prezenți și în cadrul anchetelor epidemiologice.

Referitor la pregătirea cadrelor militare, aceasta a fost deja efectuată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din județ.

,,Avem un protocol de colaborare cu MAPN pentru activitatea de call center. Au fost instruite 23 persoane (personal militar)”, a precizat Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colaborarea dintre MAPN şi DSP Dolj este menită să sprijine personalul medico-sanitar din județ în lupta împotriva SARS-CoV-2, având în vedere anunțul făcut de Ministerul Apărării Naționale referitor la cei 600 de militari puși la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din întreaga țară. Cooperarea cu direcțiile de sănătate publică are loc în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora.

Andreea TIGOIANU

Politica