joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apă mai scumpă pentru târgujieni. Primarul orașului a reacționat: „Au așteptat să treacă alegerile”

Gorjenii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul viitor pentru apă și canalizare. Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a făcut publice două documente ce arată că tariful la apă va fi majorat cu 30%, iar prețul la canalizare cu 10%. Scumpirea se va regăsi în factura abonaților. Prețul apei va fi de 2,69 lei/mc plus TVA. Tariful la canalizarea crește la 2,88 lei/mc fără TVA.

Marcel Romanescu a răbufnit pe pagina personală de Facebook, acolo unde a postat un mesaj prin care și-a manifestat nemulțumirea față de mărirea tarifului la apă și canalizare.

„Conducerea PSD a APAREGIO a hotărât mărirea prețului la apă în cadrul unei ședințe organizate în bătaie de joc. Mai întâi cresc acum tarifele cu 10 procente, iar anul viitor vor crește, din nou, cu 30%! Urmează alte creșteri anuale de 5% până în 2024. Iar asta în condițiile în care APAREGIO a refuzat până acum să ia în calcul o hotărâre judecătorească definitivă care spune că ultima creștere de prețuri este ilegală! Nu numai că cetățenii nu și-au recuperat sumele încasate ilegal, dar se facturează în continuare la aceleași tarife! Societatea de apă și canal trebuie să suporte salariile mari ale unor pile PSD angajate aici. Este un „cadou” pe care PSD ni-l face tuturor, într-o perioadă în care suntem afectați puternic de pandemie, iar cheltuielile sunt mari! Au așteptat să treacă alegerile ca să poată pune bir pe spatele cetățenilor!  Este încă o mizerie marca PSD, sub bagheta directorului pesedist Traian Pătrășcoiu pe care vreau să-l întreb doar atât: tarifele uriașe pe care noi, târgujienii, le plătim pentru apă sunt justificate? Ce crede că vor spune cetățenii din Preajba care se plâng de ani de zile de calitatea apei? Dar cetățenii din localitățile componente ale municipiului care primesc apă cu porția? Dar acei târgujieni care vara nu au presiune la robinete, în timp ce apa potabilă se scurge în câmp?”, a fost reacția primarului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica