luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie pentru Mititelu! FCU Craiova a pus capăt seriei de egaluri!

FCU Craiova intră pe Oblemenco cu moralul ridicat după ce și-a consolidat primul loc în liga a doua

Echipa olteană a câștigat derby-ul cu Metaloglobus, scor 1-0. Claudiu Bălan a marcat în minutul 4 al întâlnirii pentru toate punctele, cu un șut puternic, din marginea careului. Partida a fost animată în continuare, cu ocazii mari la ambele părți, dar tabela nu a mai fost modificată până la final.
Obiectiv atins pentru FCU Craiova, care își consolidează prima poziție a clasamentului și are șanse mari să ierneze în fotoliul de lider. Este o gură de oxigen și pentru preparatorul fizic Vasilică devenit principal, care pune capăt seriei parcă nesfârșite de remize.
De altfel, Dan Vasilică i-a dedicat succesul patronului Mititelu, aflat la închisoare pentru evaziune fiscală: „O victorie mult așteptată. Țin să dedic această victorie, una muncită, patronului nostru. Sperăm să-l consolăm oarecum prin rezultate. E singurul mod în care putem să-l ajutăm. N-a fost un meci spectaculos, fiindcă jucam cu echipa de pe locul 3, care, în cazul în care ne-ar fi învins, trecea pe primul loc. Nu ne interesa să facem un joc deschis. Ne interesa, în primul rând, să blocăm adversarul. Știam că au jucători cu calitate foarte mare: în atac pe frații Herea, care fac tot jocul echipei, un mijlocaș Sota foarte bun, care filtrează toate mingile. Aceasta a fost strategia: să-i blocăm. Știam că doar așa vom avea sorți de izbândă. Cred că am reușit în mare măsură să-i ținem departe de careul nostru și nu ne-au pus mari probleme”.

FCU Craiova revine pe Oblemenco!
După succesul din campionat, Gugu și colegii săi au un alt moral pentru meciul din weekend, din Cupa României, contra celor de la ASU Poli Timișoara.
„Faptul că mergem pe Oblemenco e un moment special și, totodată, va fi o emoție suplimentară. Am o moștenire foarte grea, fiindcă această echipă n-a mai pierdut de la meciul de anul trecut din șaisprezecimile Cupei României, cu Universitatea Cluj. Acum jucăm cu Poli Timișoara, dar nu conta cu cine jucăm. Indiferent că întâlneam o echipă de Liga 1 sau Liga 3, obiectivul nostru era să câștigăm”, a mai spus antrenorul oltenilor.
Dragoș Albu, mijlocașul Craiovei a spus după victoria cu Metaloglobus: „A fost un meci foarte greu. O victorie muncită. Ne bucurăm că am reușit să spargem gheața, după patru meciuri de egalitate. Cele trei puncte sunt cele mai importante și plecăm fericiți acasă. Suntem bucuroși de victorie. Nu contează că marcăm un gol sau trei, important e să câștigăm. Sper s-o facem și în Cupă. Pentru mine va fi prima dată când joc pe Oblemenco. Nu am jucat nici pe vechiul stadion. Va fi un meci aparte”.
FCU Craiova va juca în weekend pe Oblemenco, contra celor de la ASU Poli Timișoara, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. În campionat, gruparea patronată de Mititelu are meci la data de 5 decembrie cu Pandurii, la Târgu Jiu. Aceasta va fi ultima reprezentație oficială din 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica