marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nistor Duval: Din poziția de Senator voi iniția Legi care să ajute românii și companiile românești

Sunt antreprenor și prefer să discut despre economie. Iar cum economia și politica sunt legate una de cealaltă, candidez pentru a pune umărul la dezvoltarea țării și din altă poziție decât cea de om de afaceri. Din poziția de Senator voi iniția Legi care să ajute românii și companiile românești. Împreună cu PRO România postulăm dezvoltarea economică în primul plan pentru a asigura bunăstarea românilor și resursele necesare unor servicii publice de calitate.
În funcția de senator, cu certitudine și curaj, voi susține antreprenorii și voi sprijini constituirea unui mediu național de afaceri favorabil și consolidat. De obicei, pledez pentru limitarea intervenției statului în economie, în vederea asigurării unei economii de piață libere și concurențiale, dar acum trăim vremuri atipice și este nevoie de o colaborare strânsă între decidenți și mediul de afaceri. Avem în față ceea ce se va dovedi a fi cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani și nu avem timpul și nici dreptul de a da greș. Oamenii își pierd locurile de muncă. Familiile noastre își pierd economiile și, după cum se desfășoară lucrurile, mulți sunt în pericol să-și piardă afacerile, casele. Iar județul Dolj este lovit mai tare decât majoritatea județelor pentru că rata șomajului era mare și înainte de criză.  
Pentru a stopa acest flagel, pe lângă Sprijinul Economic de Criză cunoscut drept propunerea lui Victor Ponta și a lui Călin Popescu Tăriceanu, voi mai propune crearea unor politici publice de încurajare a antreprenoriatului prin intermediul aplicării unor facilități și beneficii antreprenorilor care au rezistat până în acest moment. De asemenea, optez pentru aprofundarea finanțării programelor de investiții în domeniul IMM-urilor prin atragerea fondurilor europene; și nu în ultimul rând, voi promova modificarea Legii sponsorizării, astfel încât sportivii din România să poată fi susținuți mult mai ușor de către contribuabilii interesați să facă asta.  
Totodată, dacă vom fi susținuți de români pe 6 decembrie, vom propune în Parlament o serie de decizii inteligente, vom fi un grup parlamentar cooperativ, care va susține dezvoltarea economică și creșterea nivelului de trai pentru toți românii prin asumarea unor reforme pe termen mediu și lung.
Dorim să investim în formarea profesională, astfel încât oamenii care și-au pierdut slujba să se poată reangaja. Vom investi în lucruri precum producția de înaltă tehnologie, energie curată și infrastructură, astfel încât antreprenorii să nu readucă doar locurile de muncă pe care le-am pierdut, ci să creeze locuri de muncă noi și mult mai bune. Vom finanța programe pentru românii plecați deoarece doar așa îi putem convinge să se reîntoarcă la reconstrucția României.
Un alt proiect de lege la care țin foarte mult și sper să am posibilitatea să-l promovez este introducerea obligativității orelor de sport la liceu. Din păcate, în prezent lucrurile în ţara noastră merg din ce în ce mai rău la acest capitol. În licee se continuă cu o singură oră de sport pe săptămână. Este mult prea puţin pentru ceea ce se vrea într-o ţară care se doreşte a fi o ţară sănătoasă. Vreau să schimb acest lucru.
Împreună vom adopta măsurile pe care le-am menționat, dar ca toate acestea să se întâmple trebuie să fim PRO ROMÂNIA!

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ DOLJ, realizat de SC Inter Regional Management SRL, CMF 11200008

Politica