luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi a femeilor

Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, miercuri seara, începând cu ora 18.00, pentru a marca Ziua Internaţională a eliminării violenţei împotriva fetelor şi a femeilor.

”În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2020 se desfăşoară campania „Construim o lume portocalie! Oprim violenţa împotriva femeilor!”, demarată la iniţiativa Federaţiei Europene Soroptimist International, iar Administraţia Prezidenţială marchează această iniţiativă cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi a femeilor prin iluminarea, în semn de solidaritate, a Palatul Cotroceni, în portocaliu, începând cu ora 18,00”, se arată într-un comunicat de presă.

Administraţia Prezidenţială se alătură astfel instituţiilor emblematice din întreaga lume care vor fi iluminate în această perioadă în portocaliu, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare şi informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violenţă împotriva femeilor şi a urgenţei diminuării acestui flagel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în România, violenţa domestică reprezintă o reală şi gravă problemă, precizând că în anul 2019, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost sesizate aproape 26.000 de cazuri de violenţă în familie, 77% dintre victime fiind femei.

Administraţia Prezidenţială subliniază importanţa raportării şi tratării cu seriozitate şi responsabilitate a fiecărui caz de violenţă domestică sesizat.

„Scurtarea timpilor de răspuns şi intervenţie ai autorităţilor publice competente poate însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la stoparea acestui fenomen şi la creşterea siguranţei femeilor în propriile lor locuinţe, dar şi în afara acestora”, arată sursa citată.

În România, campania „Construim o lume portocalie! Oprim violența împotriva femeilor!” este organizată de către Uniunea Soroptimist Internațional România (USIR), fiind parte a campaniei mondiale anuale a Organizației Națiunilor Unite „Orange the world to stop violence against women”.

Politica